20130227

Tine K:n inspiroimaa varjostimen väsäilyä


Valaisin on ostettu kesällä? kahdellakympillä Hong Kongista. Hintaan nähden laatu on kyllä kohdillaan, mutta ehkä nyt valitsisin ulkonäöllisesti tuohon jonkun muun yksilön. Todella yllättävää, että taas joku valaisin pitäisi uusia... :) No nyt haluan kuitenkin tyytyä tuohon, joten olen pitkään suunnitellut tekeväni sen muovisen varjostimen päälle kankaisen päällisen, vähän Tine K:n varjostimen tyyliin.

En hankkinut erikseen kangasta vaan käytin kotoa löytyvää luonnonvalkoista keskipaksua (ihme määritelmä) kangasta. Ensimmäinen versio oli ankarista mittailuista huolimatta liian lyhyt. Ompelin alareunaan lisäkaistaleen ja ihan kiva tuli, kunnes laitoin valon päälle ja sauma loisti, no, ei niin kauniisti. Muutenkaan rypytys ei riittänyt kauniisti myös lampun toiselle puolelle, joten se yö meni "hukkaan", mutta onneksi tuli Oscarit!


Seuraavana yöna tein version numero 2. No taas meinasi jäädä liian lyhyeksi, vaikka aluksi tuntui että lisäsin melkein tuplat ja olisi ihan liian pitkä. Peittäähän tuo koko muovisen varjostimen, mutta voisi se olla pidempikin, jotta alarypytys jäisi enemmän varjostimen alle, eikä näyttäysi noin nöpöltä. Sitä paitsi nyt kun lisäsin kangasta myös ympärysmittaan, näyttää kangas välillä ihan vaalean keltaiselta, vaikka oikeasti on noitten vilttien väristä. Pah, jos innostun vielä kokeilemaan, niin ostan kyllä jotain ohutta, mahd. puhtaan valkoista kangasta ja toivon, että mitat viimein osuisi kohdalleen!
No tällä mennään, kunnes varjostimentekoinspis iskee taas! ;)


Viimeiseksi oli pakko vielä lisätä kuva, jonka kaltaisia suurin osa oli. Tyttönen on aika innostunut olemaan kuvissa, jos äiti jotain kuvaa, on siellä ilmeisesti pakko olla jotakin tosi mielenkiintoista tai sitten vaan haetaan äitin huomiota oikein urakalla! ;)5 kommenttia:

 1. Siitähän tuli hieno :)!
  Itsekin ihailen Tine K:n varjostimia ja tuo on onnistuneen näköinen veto <3
  (harmi, että aina tulee oltua itse niin kriittinen omille töilleen...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos kaunis! :)
   Nyt on alkanut silmä tottua ja oon itsekin ihan tyytyväinen.
   Lähdenkin nyt saman tien tutustumaan blogiisi, kun en ole muka ehtinyt aikaisemmin! :)

   Poista
 2. Ihastuttava blogi, ja kaunis koti teillä! Etenkin lastenhuone veti sanattomaksi :) Jään ehdottomasti lukijaksi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos, ihana kommentti! :) oikein paljon tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno valaisin. Ajattelin juurio ryhtyä itse samanlaista väsäämään, joten kiva nähdä, että ainakin jollain on onnistunut noin hyvin :).

  VastaaPoista