20150226

Corokia


Täällä ollaan sairasteltu nyt itse kukin vuorollaan, joten yli puolitoista viikkoa on mennyt lähes kokonaan neljän seinän sisällä. Tiistaina alkoi kuitenkin työväenopiston puutarhakurssi, jolle olin jo aikaa sitten ilmoittautunut. Meidän piha on toistaiseksi mutakenttä, joten jos kurssi vaikka auttaisi löytämään edes pienen puutarhurin alun itestäni ja näin ollen saataisiin pihaankin jotain tolkkua. Sairastelusta huolimatta päätin siis sinne raahautua.

Opin jo tällä ensimmäisellä tunnilla vaikka mitä uutta. Miten yhtäkkiä esimerkiksi omenapuun oikeaoppinen leikkaaminen tai kasvien talvisuojaaminen voikin olla niin kiinnostavaa. Tunnin perusteella jäin haikailemaan pihalleni niin monen eri lajin puita, että se alkaisi muistuttaa jo metsää.

No tunnista inspiroituneena oli pakko suunnata kukkakauppaan. Ajelin Plantagenin pihaan, mutta se oli jo kiinni. Lähellä oleva Bauhaus tuli seuraavaksi mieleen ja se olikin pitkästä aikaa oikein positiivinen yllätys. Muistissani oli pikkuruinen kukkaosasto, mutta  yhtäkkiä siellä olikin kaikki haikailemani kasvit! Corokia, kirsikkapuunoksia ja varsirosmariini ja toki myös paljon muuta. Vieläpä melko edullisesti. Olen surkea tekemään päätöksiä, joten jahkailin siellä aika kauan. Yksi kastematokin oli erään kukan mullan seassa ja meinasin pudottaa koko purkin ja kiljaista samassa, mutta onneksi ehdin hillitä itseni. Voi olla aika mielenkiintoista hoitaa puutarhaa ötökkäkammoisena...

Heitin vanhan Corokian eli kummituspuuni syksyllä muuton yhteydessä pois. Se oli jo aikaa sitten kupsahtunut, vaikka periaatteessa näyttikin edelleen ihan samalta. Ajatuksena se kuitenkin tuntui sopivan tänne niin paljon paremmin kuin vanhaan kotiin, joten pakko semmoinen uusi oli saada. Tykkään kyllä taas hurjasti ja josko saisi nuo lehdetkin pysymään kunnolla tällä kertaa.

Viherkasvit ovat pinnalla, mutta itselle nämä vanhat tutut rungolliset ja mahdollisimman haalean vihreät ovat vaan se omin juttu. Ettei vaan meille tulisi liikaa väriä. ;)


Iloista loppuviikkoa!

Jenna

8 kommenttia:

 1. Ihana puu ja kaunis tinen kukkaruukku :) Minullakin on menossa jokin viherkausi, kauheasti tekee mieli ympärille oikeita kasveja :D Pitää yrittää kohtuus kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! :) Nyt on kasveista juttua joka paikassa, niin väkisinkin saa pienen viherhimon aikaiseksi. :D
   Itekin yritän hillitä, kun tiedän, että liika vihreys ei vaan loppupeleissä oo se omin juttu.

   Poista
 2. Ihania kuvia <3

  Varmasti tuollainen kurssi olisi mielenkiintoinen itsellekin käytäväksi! :-) Minunkin kummituspuuni taitaa
  olla kupsahtanut, mutta olen antanut vielä olla, jos se vaikka vielä heräisi eloon kevään tullen :'-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä varmasti, jos vähänkin puutarhahommat kiinnostaa! Haha, noi on vähän hämmentäviä kasveja, kun ei oikeastaan aika sama onko elossa vai ei. ;D

   Poista
 3. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kurssilta! :) Välillä haaveilen päästä askartelukurssille, mutta se tyssää aina tähän tekemääni vuorotyöhön.. ;)
  Kaunis tuo kummituspuu! <3 Ja teidän harmaan sävyjä sekä tuota marokkolaistyylistä kulhoa ihastelinkin jo Instassa! ;) Sinulla on tosi ihana taito sisustaa, kuviasi on ilo katsella! :)

  Iloa perjantai-iltaasi! :)

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on myös vuorotyö ja tiedän tunteen, kun harrastukset jäävät sen myötä. Se on välillä todella ärsyttävää, kun on niin monia juttuja mitä voisi tehdä. Nyt kun olen äitiyslomalla tämä on kerrankin mahdollista! Toivottavasti pääset joskus askartelukurssille! <3

   Kiitos paljon ihanista sanoista! <3

   Poista
 4. Ihania valoisia kuvia <3
  Kummituspuu on hauska ja sopii hyvin myös teille. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Se on kyllä hauska kasvi ja ihanan eleetön. Ei hyökkää liikaa esiin vaaleasta ympäristöstä.

   Poista