20150223

Käytävä ja sivupöytä


Nyt seuraa juttua hurrrjasta käytävästä!

Äitini on aina inhonnut käytäviä, ja se on selvästi periytynyt. Ne tekevät asunnosta helposti pimeän ja ahtaan tuntuisen. Rakentamista suunnistellessamme pohjan piti aina olla sellainen, jossa ei ollut käytävää. No nyt täällä kuitenkin on pieni sellainen, eikä se oikeastaan ole hullumpi, eikä nyt siis kovin pitkäkään. Tämän niin kutsutun käytävän varrella on vessa ja sisäänkäynnit kahteen huoneeseen. Sitä ennen on yksi makuuhuone, sekä eteinen. joiden välistä tila aukeaa olohuoneeseen ja keittiöön.

 Tämä vanha tuttu, aikanaan kaverilta käytettynä ostettu, sivupöytä löysi paikkansa tämän pienen käytävän varrelta. Se on kuin siihen tehty. Ostohetkellä muistan ajatelleeni, että se sopii sitten joskus tulevaan kotiin ja oikeassa olin! Valaisin on pöydän tärkein varuste. Se on aina iltaisin päällä, jotta saadaan vähän tunnelmallisempaa ja rauhallisempaa valoa, kun kattospotit ovat liikaa. Muuten pöydällä ja sen alla on lähes tulkoon ne tavarat, jotka siihen heti muutettuamme eksyi.
Stailausta siis kaivataan. Käytävän päässä on Playtypen -juliste. Olin onneni kukkuloilla, kun sen seinään sain, kun tuntui, että tämä käytävä lyheni puolella, kun se konkreettisesti loppui johonkin, eli tähän tauluun. Silloin taas huomasi, kuinka suuri rooli sisustamisella on tilan hahmottamisessa.

Osa tavaroista on muuton jäljiltä edelleen jemmoissaan ja välillä löytyy juttuja, joiden olemassa oloa ei ole edes muistanut, kuten nyt nämä pöydällä olevat kortit ja pikkutaulut. Testailin josko jokin toimisi tässä tasolla, mutta päädyinkin ottamaan tästä hetkestä kuvia. Tilanne siis elää, eikä ensimmäinenkään "valmis" astelma ole vieläkään tasolle päätynyt. :)

Mukavaa viikon alkua!

Jenna

4 kommenttia:

 1. Ihana eteinen myös teillä ja pöytä on kuin siihen tehty <3
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna!
   Eikö vaan, kannatti aikanaa pöytä ostaa, vaikka silloin sille ei niin fiksua paikkaa ollutkaan. :)

   Kiitos samoin!

   Poista
 2. Meidänkin yhtenä kriteerinä taloa suunniteltaessa oli, ettei taloon tulisi turhia hukkaneliöitä käytävän muodossa. Yksi lyhyt käytävä talostamme kuitenkin löytyy ja se on mukana pätkä, johon sain tauluhyllyt. Hyllyihin on kiva vaihdella vuodenajan mukaan tauluja, koristeita ja valaisimia.

  Kodinhoitohuonekin on muuten meillä pelkkää käytävää, mutta ei se siltä tunnu. Ja mieluummin sitä siellä säästää kun esim. olkkarissa. Minkä mallinen teidän kodinhoitotilanne on?

  Lyydia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä talo, kun ostettiin valmiina, niin ei paljon ollut vaihtoehtoa. :) Ja pieni käytävä, ei nyt sitten niin paha ollutkaan. Kiva kuulla, että on muitakin käytäviä välttäviä ja että kuinka itse saat käytävästä oikeasttaan ihan mukavan. Itse taas kammoan käytäviä lähinnä sen pimeyden vuoksi tai, että asunto ei tuntuisi niin avaralta, mutta ei se nyt aina kävele käsi kädessä. Käytäviäkin on moneksi. ;)

   Meilläkin on kodinhoitohuone käytävän mallinen ja eteinenkin. En itsekään koe, että niiden tarvitsisi olla yhtään enempää huoneen omaisia. Niissä kuitenkin mahtuu noinkin aivan hyvin touhuamaan.

   Poista